Trekant geografi Danmark 04

Filnavn: trekantGeografiDanmark04.pdf
Format: A4 liggende, 1 side
Størrelse: 644 kB
Beskrivelse: Øvelse i Danmarks geografi. Byer, øer, broer, vande overfor beskrivelsen af, hvor de er. I serien er level 1-5 og jeg har prøvet at gøre dem mere og mere udfordrende. Lidt af hvert inden for “almen viden”. En naturlig del af disse trekanter, kunne være øvelse i at bruge et kort på internettet, og at slå byer op på nettet. Jeg brugt disse til 3. og 4. klasser i natur- og teknologi – men de er sikkert også gode som en brainbreak i de lidt ældre klasser. Pusletrekant: 16 trekanter (uden forsiden) lægges til en større trekant, hvor kanten rundt er uden “tekst”. I den samlede trekant skal modstående “tekster” være “det samme” fx 4+6 overfor 10. Start med et hjørne og byg på. Et tjek på om det er rigtigt: er kanten fri for tekst? og tjek to modstående i midten af den samlede trekant.
Brikkerne kan også bruges i en stafet.

Jeg plejer at printe disse, kopiere dem over på karton, afsætte forskellighedstegn i midten af hvert arks 17 trekanter (for at kunne kende hvert sæt fra andre sæt i samme farve). Derefter skærer jeg dem på en skæremaskine med rulleskær og sætter en elastik omkring dem. Efter denne omgang holder de 6-10 år.

Nedenfor kan du se den fulde pdf-fil. Du kan også downloade den fra værktøjslinjen i toppen af visningen (mus over visning).
Tak fordi du bruger mit materiale, jeg håber du bliver glad for det.
Læs mere om trine-evald.dk i menuen Diverse.