Trekant dansk, Tider 02

Filnavn: trekantDanskTider02.pdf
Format:
 A4 liggende, 1 side
Størrelse: 619 kB
Beskrivelse: Øvelse i nutid og datid på dansk. Sætning i nutid overfor tilsvarende sætning i datid. Der er flere levels i denne serie. Jeg tillader normalt kun mine elever at være en eller to, når de løser trekanter og sorteringsopgaver. Jeg har brugt disse i 3. og 4. klasser i dansk og som brainbreak i specialklasser mm. – men de er sikkert også gode som en brainbreak i dansk som andetsprog.
Pusletrekant: 16 trekanter (uden forsiden) lægges til en større trekant, hvor kanten rundt er uden “tekst”. I den samlede trekant skal modstående “tekster” være korrekte fx 4+6 overfor 10. Start med et hjørne og byg på. Et lærertjek på om det er rigtigt: er kanten fri for tekst? og tjek to-tre modstående i midten af den samlede trekant. Brikkerne kan også bruges i en stafet.
Jeg plejer at printe disse, kopiere dem over på karton, afsætte forskellighedstegn i midten af hvert arks 17 trekanter (for at kunne kende hvert sæt fra andre sæt i samme farve). Derefter skærer jeg dem på en skæremaskine med rulleskær og sætter en elastik omkring dem. Efter denne omgang holder de 6-10 år.

Nedenfor kan du se den fulde pdf-fil. Du kan også downloade den fra værktøjslinjen i toppen af visningen (mus over visning).
Tak fordi du bruger mit materiale, jeg håber du bliver glad for det.
Er du lærer på en copydan-skole, så husk at “copydanne”