Trekant dansk, Tider 01

Filnavn: trekantDanskTider01.pdf
Format:
 A4 liggende, 1 side
Størrelse: 597 kB
Beskrivelse: Øvelse i nutid og datid på dansk. Sætning i nutid overfor tilsvarende sætning i datid. Der er flere levels i denne serie. Jeg tillader normalt kun mine elever at være en eller to, når de løser trekanter og sorteringsopgaver. Jeg har brugt disse i 3. og 4. klasser i dansk og som brainbreak i specialklasser mm. – men de er sikkert også gode som en brainbreak i dansk som andetsprog.
Pusletrekant: 16 trekanter (uden forsiden) lægges til en større trekant, hvor kanten rundt er uden “tekst”. I den samlede trekant skal modstående “tekster” være korrekte fx 4+6 overfor 10. Start med et hjørne og byg på. Et lærertjek på om det er rigtigt: er kanten fri for tekst? og tjek to-tre modstående i midten af den samlede trekant. Brikkerne kan også bruges i en stafet.
Jeg plejer at printe disse, kopiere dem over på karton, afsætte forskellighedstegn i midten af hvert arks 17 trekanter (for at kunne kende hvert sæt fra andre sæt i samme farve). Derefter skærer jeg dem på en skæremaskine med rulleskær og sætter en elastik omkring dem. Efter denne omgang holder de 6-10 år.

 

Nedenfor kan du se den fulde pdf-fil. Du kan også downloade den fra værktøjslinjen i toppen af visningen (mus over visning).
Tak fordi du bruger mit materiale, jeg håber du bliver glad for det.
”Fri kopi. Der kan frit kopieres fra denne hjemmeside”.
Læs mere om trine-evald.dk i menuen Diverse.