Trekant dansk, Modsat 01

Filnavn: trekantDanskModsat01.pdf
Format:
 A4 liggende, 1 side
Størrelse: 473 kB
Beskrivelse: Øvelse i modsætninger på dansk. Her er fx grim overfor smuk, mand overfor kvinde. Der er flere levels i denne serie. Jeg tillader normalt kun mine elever at være en eller to, når de løser trekanter og sorteringsopgaver. Disse kan bruges så snart eleverne kan læse og som brainbreak i ældre klasser, specialklasser og dansk som andetsprog.
Pusletrekant: 16 trekanter (uden forsiden) lægges til en større trekant, hvor kanten rundt er uden “tekst”. I den samlede trekant skal modstående “tekster” være korrekte fx 4+6 overfor 10. Start med et hjørne og byg på. Et lærertjek på om det er rigtigt: er kanten fri for tekst? og tjek to-tre modstående i midten af den samlede trekant. Brikkerne kan også bruges i en stafet.
Jeg plejer at printe disse, kopiere dem over på karton, afsætte forskellighedstegn i midten af hvert arks 17 trekanter (for at kunne kende hvert sæt fra andre sæt i samme farve). Derefter skærer jeg dem på en skæremaskine med rulleskær og sætter en elastik omkring dem. Efter denne omgang holder de 6-10 år.

Nedenfor kan du se den fulde pdf-fil. Du kan også downloade den fra værktøjslinjen i toppen af visningen (mus over visning).
Tak fordi du bruger mit materiale, jeg håber du bliver glad for det.
Er du lærer på en copydan-skole, så husk at “copydanne”.
 
 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [472.22 KB]