Sortering nutid-datid 01

Brikker til sortering – som her, hvor de sorteres i nutids-sætninger og datids-sætninger – kan bruges af en enkelt elev, i et par-arbejde eller koblet med en stafet, hvor hver gruppe først henter brikkerne og derefter løser opgaven sammen. Overskrifterne “Nutid 7 stk.” og “Datid 6 stk.” giver god hjælp. I dette sæt er kun 15 brikker i alt – dermed er det en god indføring i, hvad sortering er. Sorteringsopgaver er altid en del af min “Andereldes-kasse” og tit bruger jeg brikkerne i en stafet først, hvorefter de ryger i kassen til individuelt arbejde eller par-arbejde.

Gode og holdbare brikker får jeg på følgende måde: jeg downloader og udskriver pdf-filen. Så kopierer jeg over på karton (180 g pr m²) men giver kopien lidt mere kontrast. Husk at bruge den særlige indføring på kopimaskinen og stille tykkelsen på papiret, så tykt som muligt, så papiret ikke kører for hurtigt gennem maskinen. Jeg laver gerne mindst 3 stk. af hver opgave og altid i samme farve. Så laminerer jeg arkene, helst i en mat lamineringslomme. Inden jeg skærer/klipper sætter jeg fx en prik med en sprittus i øverste højre hjørne af alle brikkerne i det første sæt, en prik i nederste højre hjørne af alle brikkerne i det andet sæt ……… så har jeg styr på brikkerne, hvis de bliver blandet.

Nedenfor kan du se den fulde pdf-fil. Du kan også downloade den fra værktøjslinjen i toppen af visningen (mus over visning).
Tak fordi du bruger mit materiale, jeg håber du bliver glad for det.
”Fri kopi. Der kan frit kopieres fra denne hjemmeside”.
Læs mere om trine-evald.dk i menuen Diverse.